Getty Images

Maranta: kamerplant van 2021

Een nieuw jaar staat gelijk aan nieuwe trends, en dat is in de plantenwereld niet anders. Omdat we altijd wel een plekje voor een plant vinden, voegen we dus ook graag de populairste kamerplant van 2021 toe aan onze collectie: de maranta.  

Kamerplant van het jaar 2021

Elk jaar kiest 1-800-Flowers.com, een groot Amerikaans planten- en bloemenbedrijf, welke plant zich een jaar lang ‘kamerplant van het jaar’ mag noemen. Deze keer is het de beurt aan de Maranta, meer bepaald de kleurrijke variant ‘Red Maranta Prayer’.

Waarom? Na een jaar als 2020 kunnen we wel wat meer kleur en positiviteit gebruiken. En met z’n groene bladeren, dieproze nerven en wijnrode onderkant haal je met de Maranta alvast een vrolijke blikvanger in huis.

maranta kamerplant
Getty Images

De Maranta wordt ook wel eens de gebedsplant of tiengebodenplant genoemd. Dit omdat de plant ‘s avonds zijn bladeren dichtvouwt alsof hij een gebedje lijkt te bidden.

Maranta: verzorgingstips

Schaduwzoeker

De Maranta is een makkelijke meerjarige plant die ideaal is voor plekjes in huis waar het minder licht is. De plant houdt namelijk het meest van indirect zonlicht. Zet hem dus gerust in een donkerdere hoek. Is het té donker, dan zullen de stengels lang en smal uitgroeien op zoek naar meer licht. Dan is het tijd om een lichtrijker plekje te zoeken.

gebedsplant
Getty Images

Vochtige voeten

De plant houdt ook van vochtige voeten dus geef hem vooral geen plaatsje dichtbij je verwarming. Regelmatig kleine beetjes water geven is de boodschap maar ook af en toe de blaadjes besproeien geeft de plant een boost. Soms verschijnen kalkvlekken op de bladeren. Om dit te voorkomen geef je hem best regenwater of afgekoeld kookwater.

Voor de rest is de Maranta zeer makkelijk in onderhoud. De plant hoeft geen extra voeding tenzij je de bladgroei wilt stimuleren. Dan kun je wat plantenvoeding bijgeven in de lente of zomer.

Haal jij ook deze populaire plant in huis?

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

 

Partner Content