De job van je leven na je 50ste: Catherine werd boerin na het overlijden van haar man

Door Nikita Goossens

Toen Catherines man op zijn 53ste overleed, stond ze voor een dilemma: ofwel zijn boerderij opgeven of ze zelf overnemen. Ze koos voor het laatste, gaf op haar 51ste haar job als kleuterleidster op en werd fulltime boerin. In het begin was het zwaar, maar samen met haar twee dochters lukte het haar.

De boerenstiel

Catherine hield veel van haar job als kleuterjuf, maar speelde ook al langer met het idee van een speelboerderij, wat perfect te combineren leek met haar eigen job én de boerderij van haar man. Maar toen sloeg het noodlot toe: Catherines man werd zwaar ziek en overleed. Ze stond voor een moeilijke keuze: zijn levenswerk opgeven, of verderzetten. Samen met haar twee dochters, Ines en Margo, ging ze de uitdaging toch aan.

Bekijk hier het pakkende en inspirerende portret van Catherine:

Vandaag baten de drie vrouwen een prachtige speelboerderij uit, waar onder meer verjaardagsfeestjes worden gehouden, en kun je er ook rechtstreeks hun landbouwproducten kopen. En ze hebben nog meer ambitieuze dromen…

Meer informatie over speelboerderij RAVOT vind je via de website van RAVOT of via de Instagrampagina.

Bekijk ook de inspirerende verhalen van Veerle, die op haar 50ste een eetcafé begon, en Ann, die het schopte van meubelvertegenwoordigster tot wereldberoemde keramiste.

Misschien vind je ook deze artikels interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!