Koens column: “Ik zie beelden voor me van de kleine Eddy Merckx”

Koens column: "Ik zie beelden voor me van de kleine Eddy Merckx"
©️ Ann De Wulf

Koen Strobbe (58) keert na twintig jaar in het zuiden van Frankrijk met zijn vrouw Ilse en zoon Kwinten terug naar ons land.

Op de trein zit ik tegenover een ouder koppel dat zich duidelijk niet helemaal op z’n gemak voelt. De dame houdt haar beide armen stevig over haar handtas gekruist en haar man, een tachtiger die problemen heeft om zijn gebit op z’n plaats te houden, kijkt schichtig om zich heen. Ik heb een boek bij me dat het op een ontroerende manier over het wel en wee van een groepje ontluikende wielertalenten heeft. Wanneer de oude man me vraagt of ik een wielerfan ben, antwoord ik dat vooral de persoonlijke verhalen van de coureurs in dit boek me interesseren, niet het wielrennen op zich.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VAN KOEN STROBBE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)