Doneer je haar aan Think-Pink!

Door De Redactie

Think-Pink is de nationale borstkanker campagne en zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie. Ook dit jaar doen zij weer een nationale oproep om je haar te doneren met de campagne "Geef om haar". 

60% van de vrouwen die geconfronteerd worden met haarverlies als gevolg van chemotherapie vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze niet geconfronteerd willen worden met het verlies van hun haar. Ook al betekent dit dat hun leven daardoor in gevaar komt…

Wat heb je nodig?

  • 2 elastiekjes
  • 1 plastic zakje
  • (bij voorkeur sluitbaar)
  • de speciale 'Geef Om Haar' envelop
  • een lat of meter

Ben je er klaar voor?
 

Niet alle haren kunnen gebruikt worden om pruiken van te maken. De paardenstaart die je afknipt moet droog zijn, minstens 20 cm lang en gezond zijn.

Zorg ervoor dat je haar fris gewassen en volledig droog is. Gebruik géén stylingproducten zoals haarlak, gel of wax.

  1. Neem je haar onderaan in je nek samen en maak er met een elastiekje vast een paardenstaart van. Zorg ervoor dat al je haar stevig vastzit. Haarlokken die uit de staart los komen kunnen niet meer gebruikt worden. Breng halfweg de staart een tweede elastiekje aan om alle haarlokken goed samen te houden.
  2. Gebruik een lat of lintmeter om te controleren of je staart (te meten van net boven het elastiekje tot de haarpunten) minstens 20 cm lang is. Paardenstaarten die korter zijn, kunnen niet gebruikt worden.
  3. Knip je haar af net boven het elastiekje. Laat de elastiekjes na het knippen rond de staart zitten om alle lokken goed samen te houden. Was de staart niet en breng er ook geen stylingproducten op aan.
  4. Steek de paardenstaart in het plastic zakje en sluit af.
  5. Stop het plastic zakje met de paardenstaart in de speciale gratis 'Geef om Haar' enveloppe en post deze in een brievenbus. Een postzegel is niet nodig.

Voor meer informatie, ga naar geefomhaar.be

Partner Content