Hartverwarmend: mama’s en kinderen met downsyndroom zingen samen ‘carpool karaoke’

Door Jolien Thieleman

Dit is ongetwijfeld de mooiste ‘carpool karaoke’ ooit! Vijftig mama’s van een downkindje hebben samen met hun zoon of dochter een video gemaakt. Dat deden ze om het syndroom extra in de kijker te zetten.

Carpool karaoke

Je hebt ze vast al eens zien verschijnen, de razend populaire ‘carpool karaoke‘-filmpjes. De Britse presentator en bedenker James Corden nodigt wereldberoemde artiesten uit om samen in de auto mee te zingen. De video’s halen telkens miljoenen kijkers.

Houding tegenover downsyndroom

Dat bracht enkele mama’s op het idee om dit samen met hun zoon of dochter met het syndroom van Down te doen. Angela Mui zong mee met haar zoontje Stephen en vertelt waarom ze graag meewerkte aan de video: “Ik doe mee omdat ik de houding tegenover Down wil veranderen. In Engeland laat 90 procent van de zwangere vrouwen hun kindje weghalen als ze erachter komen dat hij of zij het syndroom heeft. Een kind met downsyndroom is een prachtig avontuur, vol plezier, liefde en ja, soms wat uitdagingen. Net zoals bij ieder ander kind.”

Prachtige video

De vijftig mama’s en hun kinderen zingen er het nummer ‘A Thousand Years‘ van Christina Perri, dat voor de gelegenheid volledig werd vertaald in Engels gebarentaal. Kijk maar even mee naar de prachtige video!

Lees ook:

Partner Content