Dayko de reddingshond

Hond die levens redde na aardbeving overleden door uitputting

Door De Redactie

Als je het hebt over een held, dan heb je het over de 4-jarige labrador Dayko. Na de aardbeving in Ecuador heeft de hond weken achter elkaar gewerkt om mensen onder het puin vandaan te krijgen. Dat zware werk werd de hond fataal. Hij is overleden door uitputting en uitdroging.

Dayko werd ingezet om mogelijke overlevenden onder het puin om te sporen. De hond redde het leven van 7 mensen. Het brandweerkorps vermoedt dat de lange dagen en de hitte Dayko hebben verzwakt. Het korps laat op Facebook weten dat de dierenarts alles heeft geprobeerd om de hond in leven te houden, maar uiteindelijk is hij toch overleden aan een hartaanval.

Veilig en gezond
Veel mensen vragen zich nu af of de hond wel goed verzorgd is. Het brandweerkorps reageert hierop met de mededeling dat ze altijd goed voor het dier hebben gezorgd. Andere honden die mee waren naar het gebied, zijn ook veilig en gezond teruggekeerd.

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

Bron: libelle.nl Beeld: Facebook

Een hart voor honden? Wij krijgen niet genoeg van honden die pindakaas eten en op de foto staan, slimme trucjes om haren te verwijderen of dit hartverwarmend initiatief van een Griekse koffiezaak eigenaar

Partner Content