Hoofdredactrice Karen: “Je papa is die ene rots waarvan je denkt dat hij er altijd zal zijn. Maar dat is niet zo…”

Hoofdredactrice Karen: "Je papa is die ene rots waarvan je denkt dat hij er altijd zal zijn. Maar dat is niet zo..."

Voor Libelle-hoofdredactrice Karen is het vandaag de eerste Vaderdag zonder haar papa, van wie ze onlangs afscheid moest nemen. Speciaal voor hem schreef ze dit neer.

“Vorig jaar ben ik de Vaderdag van mijn papa vergeten. Een goed excuus was er niet, een verklaring misschien wel. Wij wonen namelijk in Hasselt en mijn ouders in Lier, tegen Antwerpen. De data van Vaderdag verschillen tussen beide provincies. En dat heeft altijd voor enige onduidelijkheid gezorgd. Op het moment dat we in Limburg de papa’s vieren, was het altijd raar om dan bij mijn vader thuis te komen met een cadeautje. ’Hoe, vandaag?’. En in Hasselt kreeg ik van de winkels of de school geen enkele reminder dat Vaderdag in Antwerpen in aantocht was. Ik ben het dus in alle drukte van gezin en job vorig jaar vergeten. En dat is zo pijnlijk, want mijn papa is er deze Vaderdag niet meer. En ook al vond hij zulke dagen echt niet zo belangrijk, het was toch die ene die ik niet had willen vergeten…

Ik was een grote fan van m’n papa. Hij was mijn superheld, zoals vaders dat vaak zijn voor hun kinderen. Papa’s zijn geweldig. Ze tillen je – letterlijk en figuurlijk – op, zodat jij kunt ‘vliegen’. Je voelt je door je papa beschermd, zodat jij de wereld aankunt. Hij is die ene ‘rots’ die je onwrikbaar acht en waarvan je denkt dat hij er altijd zal zijn. Maar dat is niet zo. Vier die superheld vandaag dus maar met alle toeters en bellen. Geef hem duizend knuffels. Hij is het dubbel en dik waard. En mocht hij er bij jou ook niet meer zijn, werp dan een kushand naar de hemel. Zulke helden kunnen niet anders dan onsterfelijk zijn.”

Coverbeeld: Getty Images – Portret: Monique Van Endert

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)