Ons gesprek met Kim Meylemans, skeletoni en nu al onze Olympische trots

Ons gesprek met Kim Meylemans, skeletoni en nu al onze Olympische trots
© Ann De Wulf

Dat Kim Meylemans bij de wereldtop hoort in skeleton (op de buik, hoofd vooruit en gáán met die slee!), heeft ze eigenlijk aan haar astma te danken. Op de Olympische Winterspelen in China wil ze haar jarenlange harde werk verzilveren. Wij duimen mee op 11 en 12 februari!

Met een snelheid van 140 km per uur naar beneden zoeven, dat doet iets met een mens. Plat op de buik, hoofd vooruit. Enkel jij, je slee en de bobsleebaan. Skeleton bestaat al sinds 1884 en is daarmee de oudste sleesport, maar bij ons bleef het een relatief onbekende discipline. Tot nu, hoopt topatlete Kim Meylemans (25): op 11 en 12 februari wil ze de sport én ons land extra op de kaart zetten tijdens de Olympische Winterspelen in China – haar tweede Spelen op rij.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer mooie interviews:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)