Krachtige vrouwen: Tinne kreeg een hersentumor tijdens haar tweede zwangerschap

Krachtige vrouwen: Tinne kreeg een hersentumor tijdens haar tweede zwangerschap
Getty Images

Het leven kan je voor zware beproevingen stellen. Maar het spreekwoord zegt: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger.‘ In deze minireeks vertellen vijf lezeressen over hoe ze weer opveerden na hun tegenslag, en waar zij hun kracht uit putten.

Tijdens Tinnes tweede zwangerschap werd een hersentumor ontdekt. Sindsdien leeft ze alleen nog in het hier en nu.

Van hoofdpijn naar hersentumor

“Ik heb me gefocust op wat er in mijn buik groeide, niet in mijn hoofd. Ik moest gezond blijven voor mijn baby”

Tinne (36): “Het was mijn gynaecoloog die aandrong op een MRI. Ik was zes maanden zwanger en had voortdurend hoofdpijn. Ze zagen iets en verwezen me door naar Leuven voor een uitgebreide MRI. In mijn hersenen zat een tumor van 5 cm bij 4,5 cm groot. Op basis van de eerste beelden gingen de artsen ervan uit dat het om een traag groeiende tumor ging. En omdat ik zwanger was, konden ze voorlopig niks doen. Ze zouden wachten tot na de geboorte voor uitgebreide onderzoeken en dan pas beslissen wat er moest gebeuren.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)