Openhartig: Mai kreeg nog 8 maanden met haar longkanker, maar leeft al twintig jaar voorbij haar deadline

Openhartig: Mai kreeg nog 8 maanden met haar longkanker, maar leeft al twintig jaar voorbij haar deadline
Getty Images

Acht maanden. Meer gaven de dokters Mai niet, toen ze twintig jaar geleden longkanker kreeg. Een keiharde deadline, die ze tegen alle verwachtingen in vér overschreed. Al was de kanker daarmee nog lang niet bedwongen…

Leven voorbij je deadline

Mai (59): “Eigenlijk is het een mirakel dat ik mijn verhaal hier vandaag kan vertellen. Het had allemaal zo anders kunnen verlopen. En dat besef ik maar al te goed…

Ik was 39 toen ik te horen kreeg dat ik kanker had. Ik weet de exacte datum nog goed: 18 december 1999, vlak voor de kerstperiode. Ik had al een tijdje last van een kwade hoest en voelde me vaak heel moe. De huisarts had me al een paar keer een antibioticakuur voorgeschreven, maar die sloeg nooit aan. Toen ik voor een scan naar het ziekenhuis ging, kreeg ik te horen dat het heel erg fout zat met mijn longen. Ik had longkanker. En wat nog erger was: de kanker was ook al uitgezaaid naar mijn lever en mijn klieren. Ik moest meteen een week in het ziekenhuis blijven voor mijn behandeling. Maar hoe slecht ik er echt aan toe was, dat wist ik niet precies.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)