Lezeres Paula: “Het paardje dat ik maakte met jullie patroon is een tastbare herinnering aan mijn overleden zoon”

Door Rani Merckx

Sinds de beginjaren van Libelle brengen wij verhalen, júllie verhalen. Soms vrolijk, soms grappig, maar soms ook ontzettend ontroerend. Zoals het bijzondere verhaal van lezeres Paula (81), al jarenlang een trouwe Libelle-abonnee. Wij gingen bij haar langs voor een babbel en maakten er een mooi videoportret* van.

Beste Libelle,

Dit paardje heb ik gemaakt voor de geboorte van mijn zoon Hildert, die nu 44 zou zijn geweest. Het patroon van het paardje komt uit Het Rijk der Vrouw, nr. 1229 van 20 november 1968. Het was een werkje van heel veel uren, dagen, weken en maanden. Maar het is mij gelukt en het is heel mooi! Mijn andere zoon en mijn kleinkinderen hebben er mee rondgereden, en heel leuk gevonden.

Groetjes van MV Dermaux.

Enkele weken geleden ontvingen we deze e-mail van lezeres Paula. Als fervente naaister ging ze ooit aan de slag met een naaipatroon dat verschenen was in 1968, in het toenmalige Rijk der Vrouw. Over de jaren heen deelden wij namelijk héél wat naai- en breipatronen waarmee jullie – onze lezeressen – aan de slag konden, en Paula’s oog was gevallen op het naaipatroon van een speelgoedpaardje. “Leuk voor mijn kinderen én kleinkinderen”, dacht ze, en na een jaartje handwerk (en heel wat geduld) zag het paardje het levenslicht.

Sentimentele waarde

Maar achter het paardje, schuilt een ontroerend verhaal…

Ontdek het hele verhaal in de bovenstaande video*!   

*De opname van deze video verliep volledig in regel met de toenmalige Covid19-maatregelen.

Paula scheurde de pagina uit het Rijk der Vrouw, en heeft die tot vandaag de dag bewaard!

 


Terug naar de overzichtspagina met alle 75 jaar Libelle-artikels? Klik hier!

 

Meer artikels lezen uit onze 75 jaar verjaardagsspecial?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!