Mijn verhaal: Bjorn zijn jeugd werd overschaduwd door een angststoornis

Mijn verhaal: Bjorn zijn jeugd werd overschaduwd door een angststoornis
© Getty Images

Tijdens zijn jeugd kampte Bjorn (42) regelmatig met extreme paniekaanvallen. Die waren zo overheersend dat hij er ziek van werd en daardoor begon hij zich steeds meer te isoleren van de buitenwereld. Met behulp van een therapeut leerde hij omgaan met zijn angststoornis en schreef er later ook een boek over. Lees hier zijn verhaal: 

Bjorn: “Flop. Ik herinner me nog goed welk geluid het elastiek in mijn broek maakte toen het sprong. Ik was acht jaar en we waren op klasuitstap in het bos. Het was een geweldige dag geweest, maar dat moment veranderde mijn leven. Ik werd bang dat mijn broek zou afzakken en dat de andere kinderen me zouden uitlachen. Mijn handpalmen begonnen te zweten, ik voelde me duizelig en wilde vluchten. Ik kreeg ook hevige buikpijn en was bang dat ik een ongelukje ging hebben, daar in dat bos. Niemand merkte iets omdat ik niet huilde, maar ik had toen mijn eerste paniekaanval. Die avond vertelde ik aan mijn moeder wat er was gebeurd, en hoe bang ik was geweest. Mijn moeder zei iets als ‘maar nu is het voorbij’, en daarmee was de kous af. De dag erna stond ik terug op met dezelfde irrationele angst: dat ik in mijn broek zou doen op school. Ik bracht steeds meer tijd in het toilet door voor ik sociale activiteiten ondernam, omdat ik me alleen daar veilig voelde.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)