Mijn verhaal: Angelique werd als kind misbruikt door haar opa en schreef er een boek over

Mijn verhaal: Angelique werd als kind misbruikt door haar opa en schreef er een boek over

Ongeveer een kwart van alle kinderen in ons land krijgt ooit te maken met seksueel geweld. Toch blijft het onderwerp nog vaak taboe. Om die stilte te doorbreken en om haar eigen trauma te verwerken schreef Angelique Rijk (56) het boek ‘Onzichtbaar’ over het misbruik dat haar overkwam.

Angelique: “Op zesjarige leeftijd begon het misbruik door mijn opa. Als kind weet je op zo’n moment niet goed wat er gebeurt. Je bent zo jong en herkent het niet: je weet helemaal niet welke handelingen gepast zijn en wat eigenlijk grensoverschrijdend gedrag is. Wat je wel meteen voelt is dat er iets niet klopt: mijn opa deed bijzonder geheimzinnig en ik was bang voor hem. Hij liet me uiteraard ook beloven tegen niemand iets te zeggen. Ik voelde aan alles dat wat hij deed fout was en dat ik het niet wilde, maar ik kon als zesjarige niet plaatsen waarom.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Voor het volledige verhaal van Angelique en haar gezin en voor meer tips om kinderen te wapenen tegen mogelijk seksueel overschrijdend gedrag kan je terecht in haar boek: ‘Onzichtbaar. Over seksueel misbruik, depressie, niet meer willen leven, vechten voor geluk, veerkracht, opstaan, doorgaan en alles daartussenin.’ Koop het hier.

boek onzichtbaar over seksueel misbruik

Hoe je zelf alert bent voor signalen van misbruik bij kinderen en hoe je kinderen die in zo’n situatie zitten kan helpen? Dat lees je hier: ‘Seksueel misbruik bij kinderen: zo herken je de signalen’.

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)