Mijn verhaal: Annemie zweefde wekenlang tussen leven en dood na een hersenaneurysma

Mijn verhaal: Annemie zweefde wekenlang tussen leven en dood na een hersenaneurysma
© Getty Images

Annemie (58) stapte op een dag ‘s ochtends uit haar bed met nekpijn. “Gewoon verkeerd gelegen”, dacht ze. Tot ze later die dag in elkaar stuikte, in het ziekenhuis belandde en te horen kreeg dat ze een aneurysma had.

Annemie: “Toen ik die donderdag, nu vijf jaar geleden, uit mijn bed stapte met een stekende pijn in mijn nek, dacht ik nog dat ik gewoon slecht had gelegen. Maar hoe later het werd, hoe helser de pijn. Heel even heb ik getwijfeld om niet te gaan werken, maar wat beweging zou me misschien goed doen. Wat vanzelf komt, gaat vanzelf weer weg, toch? Achteraf gezien is dat mijn redding geweest. Dat ik niet op de zetel ben gekropen in een leeg appartement en toch ben vertrokken. Want later die dag stuikte ik in het woonzorgcentrum, waar ik aan de slag was als pastoraal werker, voor de ogen van artsen en verpleegkundigen in elkaar. Terwijl zij onmiddellijk de eerste zorgen toedienden, ging bij mij het licht uit, en dat voor tien weken lang.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)