Mijn verhaal: Myrthe overwon haar fobie met EMDR-therapie

Mijn verhaal: Myrthe overwon haar fobie met EMDR-therapie

Steeds vaker hoor je verhalen van mensen die geholpen werden met EMDR, een krachtige vorm van therapie voor het verwerken van traumatische ervaringen. Ook Myrthe klopte aan bij een EMDR-psycholoog om van haar braakfobie af te geraken.

Myrthe (30): “Zolang ik me kan herinneren, heb ik een braakfobie. De gedachte alleen al dat er rondom me iemand kan beginnen overgeven, kan zomaar een paniekaanval uitlokken. Ik heb wel eens opgezocht of er manieren zijn om ervan af te geraken, maar het enige waar ik op uitkwam was exposure therapie waarbij je jezelf moet blootstellen aan je angst. En laat zoiets net afschuwelijk zijn voor iemand met een fobie. Pas toen ik op mijn werk tegen een burn-out aanhikte en daarvoor langs ging bij een psycholoog, begon ik te beseffen dat het zo niet langer kon.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)