Openhartig: Femke adopteerde haar 21-jarige stiefdochter

Openhartig: Femke adopteerde haar 21-jarige stiefdochter
© Getty Images

Een nieuw samengesteld gezin vormen, komt met de nodige beproevingen. Dat ondervond ook Femke (38), die niet met open armen werd ontvangen door haar stiefdochter. Maar nu, jaren later, hebben ze zo’n intense band opgebouwd dat Femke besloot haar te adopteren. 

“Plots was ik niet langer die single vrouw die kon gaan en staan waar ze wou, maar was ik plusmama van een achtjarig meisje”

Femke: “Had je me vijftien jaar geleden gezegd dat ik vandaag mama van drie kinderen zou zijn, ik zou eens goed gelachen hebben. Ik had absoluut geen kinderwens, ik wou vooral van het leven genieten. Maar toen ik verliefd werd op Denis, veranderde alles. Denis had al een dochter uit een vorige relatie, Fay. Plots was ik niet langer die single vrouw die kon gaan en staan waar ze wou, maar was ik plusmama van een achtjarig meisje. Fay ontving me niet bepaald met open armen. Zij en Denis waren – en zijn nog steeds – enorm close. Fay had haar papa vier jaar voor zichzelf gehad, en plots moest ze hem delen met een vreemde. In het begin deed ze alsof ik niet bestond. Als ik wou dat ze haar kamer opruimde, moest Denis dat vragen, want naar mij luisterde ze niet. Soms verdraaide ze mijn woorden als ze met haar mama sprak, wat dan weer tot spanningen leidde tussen beide ouders. Omdat Fay om de andere week bij haar mama woonde, heeft het jaren geduurd voor ze ontdooide en we als nieuw samengesteld gezin ons ritme hadden gevonden.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)