Mijn verhaal: Ine heeft muco, maar kiest volop voor het leven en de liefde

Mijn verhaal: Ine heeft muco, maar kiest volop voor het leven en de liefde
Getty Images

Ine lijdt aan een ernstige vorm van mucoviscidose, maar zet haar leven allesbehalve on hold. Ze weet namelijk als geen ander hoe kostbaar haar tijd is.

Ine (33): “Toen vier jaar geleden mijn relatie van bijna tien jaar stukliep, zeiden sommige kennissen het me vlakaf: ‘Chapeau dat je ex zo lang bij je is gebleven. Ik zou het niet kunnen, samenzijn met een mucopatiënt.’ Daar schrok ik toen heel hard van, tot dan had ik mezelf namelijk nooit als een ‘onaantrekkelijke partij’ gezien. Ik lijd aan een ernstige vorm van mucoviscidose (taaislijmziekte, red.). Mijn leven staat grotendeels in het teken van mijn ziekte: ik ben noodgedwongen werkloos, heb voortdurend extra zuurstof nodig en moet heel vaak over en weer naar het ziekenhuis.

Een halfjaar na de breuk ontmoette ik Sarah. De vonk tussen ons sloeg meteen over.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Steun onderzoek naar mucoviscidose

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Belgische Mucovereniging tijdens de Europese Mucoweek – die dit jaar loopt van 16 tot en met 22 november – opnieuw een actie om aandacht te vragen voor deze ongeneeslijke ziekte.

Wil jij mucopatiënten een hart onder de riem steken en onderzoek naar mucoviscidose steunen? Koop dan een paar muco socks, dans de muco move en deel jouw foto’s en filmpjes via sociale media met de hashtags #mucosocks en #mucomove. De sokken kosten 10 euro en zijn te bestellen via de website van de Mucovereniging.

Ook deze lezeressen doen hun verhaal:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)