Openhartig: Hervé, Isabella en Tina vochten als kind tegen kanker

Openhartig: Hervé, Isabella en Tina vochten als kind tegen kanker
Getty Images

Hoe is het als je als peuter niet naar de kleuterklas kunt omdat je gekluisterd bent aan een ziekenhuisbed? Dat tekent je voor de rest van je leven, in negatieve én positieve zin. Hervé, Isabella en Tina blikken terug op die heftige periode waarin ze als kind vochten tegen kanker.

Hervé (51)

Hervé was vier toen hij voor het eerst getroffen werd door kanker. Hij is gescheiden, heeft twee volwassen kinderen en blijft tot vandaag vechten tegen de ziekte.

“Ik vergeet nooit hoe mijn vader zich onder mijn ziekenhuisbed verstopte, zodat hij mijn hand nog even langer kon vasthouden”

Hervé: “Ik was vier toen ik in het ziekenhuis belandde met lymfeklierkanker – de ziekte van Hodgkin. Toentertijd, het was 1972, was kanker een enge ziekte. Heel taboe ook. In het ziekenhuis lag ik met verschillende andere kinderen in een zaal, vastgegespt in bed. Ik mocht mijn ouders maar één uur per dag zien, en zal nooit de momenten vergeten waarop mijn vader zich onder mijn bed verstopte zodat hij mijn hand nog even langer kon vasthouden.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Uit: Libelle 6/2020 – Tekst: Els De Ridder

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)