Als jij ouder bent dan je mama toen ze stierf: 2 lezeressen vertellen

Als jij ouder bent dan je mama toen ze stierf: 2 lezeressen vertellen
Getty Images

Het overlijden van je moeder komt altijd te vroeg. Maar als je haar op jonge leeftijd hebt moeten afgeven, blijft dat lege gevoel knagen, het gevoel dat de cirkel nog niet rond was. Zeker als je haar op een bepaald moment in jaren voorbijsteekt, ondervonden Danielle en Renée.

Ik ben ouder dan mama ooit is mogen worden

De moeder van Daniëlle stierf op haar 43ste, toen ze zelf nog maar 15 was

Danielle (55): “Mijn drieënveertigste verjaardag vond ik verschrikkelijk. Dat was immers het jaar dat ik even oud werd als mijn mama toen ze stierf. Het moment waarop ik me zou voelen zoals zij zich had gevoeld toen ze afscheid moest nemen van het leven. Ik herinner me dat ik de dagen voor mijn verjaardag een ongrijpbare angst voelde, die ik alleen maar kon verklaren door de link met haar dood te leggen. Het was een irrationeel gevoel, want ik had geen enkele reden om te denken dat mij op die leeftijd hetzelfde zou overkomen. Maar de angst was er wel.

“Ik herinner me dat ik de dagen voor mijn verjaardag een ongrijpbare angst voelde”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)