Openhartig: rouwen om het verlies van je huisdier

Openhartig: rouwen om het verlies van je huisdier
Getty Images

Voor buitenstaanders lijkt het soms vreemd, maar je huisdier verliezen kan heel pijnlijk zijn. Omdat het een warme plek had in het gezin en zoveel meer was dan ‘maar een dier’. Baasjes én experts aan het woord.

Miranda moest haar hond Lunes laten inslapen

“Je hele routine wordt anders. Als ik foto’s neem van de kindjes, ben ik het zo gewoon dat er altijd een staart op staat”

Miranda (31): “In de 7,5 jaar dat we Lunes, onze Berner sennen, hadden, heeft ze welgeteld vijf nachten niet bij ons geslapen. We namen haar altijd mee, onze vakanties stippelden we zo uit dat ze ook leuk waren voor haar. Onze drie kindjes – 1, 4 en 6 jaar oud – zijn thuis geboren, en ook toen was Lunes erbij. Rustig naast het vrouwtje aan het waken, om haar kleine mensjes te begroeten met een likje aan hun oor. Ze was onze surrogaatmoeder, en sloeg alarm als een van de gastjes naar buiten wist te ontsnappen. Een zotte doos, een beetje emotioneel labiel, maar ze paste zo perfect in ons gezin.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)