Opnieuw aan de slag: zij gingen weer werken na een lange afwezigheid

Opnieuw aan de slag: zij gingen weer werken na een lange afwezigheid
Getty Images

Wie lang uitvalt, weet hoe moeilijk het is om weer aan de slag te gaan. Angelique en Sabine vonden na jaren afwezigheid de weg naar de werkvloer terug en vertellen over de twijfels, de angst en de hoop die daarmee gepaard gingen.

Angelique (38)

Thuisverpleegkundige Angelique kreeg na vier jaar vol fysieke en mentale problemen het gevoel er eindelijk weer bij te horen.

Ik deed mijn job als thuisverpleegkundige met hart en ziel, maar vijf jaar geleden viel ik compleet uit door endometriose, een gynaecologische aandoening. Als jong meisje heb ik mijn menstruatie altijd als een straf beleefd, maar hoe ouder ik werd, hoe erger de pijn. Het was echt miserie, ik kampte drie weken op de vier met felle bloedingen en voelde steeds de drang om naar het toilet te gaan. Ik heb die pijn jarenlang proberen te verbijten, maar uiteindelijk was ik zo vaak afwezig op het werk dat de huisarts me doorstuurde naar een specialist.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

VERDER LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)