Verborgen verdriet: niemand weet dat Sylvie in haar jeugd misbruikt werd door haar broer

Verborgen verdriet: niemand weet dat Sylvie in haar jeugd misbruikt werd door haar broer
© Getty Images

Iedereen houdt wel iéts verborgen voor de buitenwereld, maar sommige geheimen wegen zwaarder dan andere… Sylvie vertelt over een geheim dat ze al jaren met zich meedraagt: ze werd als kind misbruikt door haar oudere broer. 

Sylvie werd als kind misbruikt door haar oudere broer

Sylvie (59): “Dit is de allereerste keer dat ik mijn verhaal aan iemand vertel. Zelfs mijn man en mijn kinderen weten niets van het vreselijke geheim dat ik al jaren met me meedraag.

Mijn verhaal begint als ik negen ben. We waren thuis met z’n zevenen. Mijn ouders werkten bijna dag en nacht in de slagerij aan ons huis. Daardoor had mijn moeder nauwelijks tijd voor het huishouden of haar zeven kinderen. Mijn twee zussen en ik moesten al van jongs af aan koken, wassen, het huis poetsen…. Onze broers hoefden niet te helpen, want die moesten zo snel mogelijk meedraaien in de slagerij. Ik kon het goed vinden met mijn broers, behalve met de oudste, John. Rond zijn vijftiende kreeg John mentale problemen en werd hij een tijdje opgenomen in een psychiatrie. Toen hij daarna weer thuiskwam, gedroeg hij zich vreemd. Hij leek verward en bang, en stond de hele tijd te trillen op zijn benen. Maar omdat mijn ouders geen tijd hadden om hem op te vangen, viel ook die taak op de meisjes in het gezin. ‘Jij moet ervoor zorgen dat John niet over zijn toeren raakt’, zei mijn moeder vaak. Had mijn moeder dat maar nooit gedaan: want na zijn verblijf in de psychiatrie begon John mij te misbruiken.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! seconden

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)