SOS opvoeding: “Onze dochter legt de lat heel hoog voor zichzelf. Als het niet perfect kan, doet ze het liever niet”

SOS opvoeding: “Onze dochter legt de lat heel hoog voor zichzelf. Als het niet perfect kan, doet ze het liever niet”
Getty Images

Mark (43) en Isabelle (42) maken zich zorgen over hun dochtertje Lotte van acht. Volgens hen legt ze de lat te hoog op school.

Wat zegt papa Mark?

“Als iets niet perfect kan, doet Lotte het liever niet”

Mark: “We maken ons zorgen over Lotte, onze oudste dochter. Ze wil vaak niet beginnen aan haar huistaken. Ze zegt vaak vooraf: ‘Ik kan dit niet’, ‘Dit is stom’, ‘Dit is te moeilijk’… We merken dat ze zelfs huiswerk achterhoudt of uitvluchten bedenkt om toch maar geen huiswerk te hoeven maken: ‘Ik ben mijn agenda kwijt’, ‘Ik heb mijn taak op school laten liggen’, ‘We krijgen morgen nog tijd in de les om de oefening te maken’. Ze zegt ook meer en meer dat ze buikpijn heeft en dus niet naar school kan. Ondertussen is ze al een vijftal keer thuisgebleven. Keer op keer doet ze dan heel lastig om het schoolwerk in te halen. 

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer opvoedingskwesties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! seconden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)