SOS opvoeding: “Mijn zoon en ik hadden altijd een goed contact, tót hij die spelcomputer gekocht heeft”

SOS opvoeding: “Mijn zoon en ik hadden altijd een goed contact, tót hij die spelcomputer gekocht heeft”
Getty Images

Imke (42) maakt zich ernstig zorgen over het vele gamen van haar zoon Thijs (13). Ze heeft al verschillende keren geprobeerd om er met haar zoon over te praten, maar zonder resultaat. Ten einde raad klopte ze aan bij psychotherapeut Sven Bussens. 

Wat zegt mama Imke?

“Thijs is zoveel stiller dan anders. Zijn schoolwerk gaat er door het gamen op achteruit en zijn gezondheid ook” 

Imke: “Ik herken mijn zoon niet meer. We hebben altijd een goed contact gehad, tót hij die spelcomputer gekocht heeft. Hij sluit zich uren op in zijn kamer en als ik iets zeg, lijkt hij mij niet te horen. Als ik beneden aan de trap roep dat het eten klaar is, daagt hij pas op als alles koud is. Hij komt thuis van school en hop: hij verdwijnt naar boven om te gamen. Wat is dat toch met dat gamen? Het gaat alleen maar om schieten en geweld. En je kunt toch beter zélf buiten gaan voetballen dan op de computer voetbalspelletjes te spelen?

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)