SOS opvoeding: “Onze 14-jarige zoon vertelt ons helemaal niets meer en zit de hele tijd op zijn kamer”

SOS opvoeding: “Onze 14-jarige zoon vertelt ons helemaal niets meer en zit de hele tijd op zijn kamer”
Getty Images

De 14-jarige Tibo trekt zich vaak terug op zijn slaapkamer en praat bijna nooit met zijn ouders. Volgens papa Mauro (44) is het typisch pubergedrag, maar mama Ingrid (43) maakt zich ernstig zorgen over het gedrag van hun zoon. Daarom gaan ze te rade bij psychotherapeut Sven Bussens. 

Wat zegt mama Ingrid?

‘Volgens mijn man wil ik alles te veel controleren, maar ik wil gewoon dat het goed gaat met onze zoon”

Ingrid: “Toen Tibo klein was, was hij altijd goedgezind, maar nu horen we hem niet meer. Hij komt van school en verdwijnt naar zijn kamer. Hij antwoordt op geen enkele vraag meer, gaat niet meer naar de jeugdbeweging of het speelplein, er komen geen vrienden langs. Ik denk dat er iets ernstigs met hem aan de hand is.

Alles hebben we al geprobeerd, maar hij wil ons niets vertellen. Ik word hier zo triest van. Vorige week ben ik zijn kamer binnengegaan en heb ik hem gezegd: ‘En nu ga je mij vertellen wat er hier allemaal gebeurt!’ Ik was zo kwaad. Maar zelfs dat interesseert hem niet, hij negeerde mij compleet. Ik ben beginnen huilen en ben niet gestopt tot Mauro thuiskwam. Is er iets gebeurd op school? Is hij depressief? Hebben wij iets fout gezegd? Gebruikt hij drugs? We weten het niet en ik word daar helemaal gek van. Ik heb ook de indruk dat het licht op zijn kamer brandt tot heel laat ‘s nachts.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)