SOS opvoeding: “Onze oudste dochter is zo onzeker over zichzelf. Ik herken haar bijna niet meer”

SOS opvoeding: “Onze oudste dochter is zo onzeker over zichzelf. Ik herken haar bijna niet meer”
Getty Images

Tanja (44) maakt zich erg veel zorgen om haar tienerdochter. Terwijl Lieze (14) vroeger een heel vrolijk en uitbundig kind was, lijkt ze nu erg ongelukkig met zichzelf. Tanja weet niet meer hoe ze kan doordringen tot haar dochter. 

Wat zegt mama Tanja?

“Ze noemt zichzelf dom en is erg kritisch over haar lichaam. Mijn man zegt dat het typisch is voor pubers, maar volgens mij gaat het verder dan dat”

Tanja: “Ik maak mij zorgen om Lieze, onze oudste dochter. Volgens mij is ze de laatste tijd heel ongelukkig. Lieze is altijd een open, vrolijk en zelfs uitbundig kind geweest. Ze was altijd heel direct en de eerste om nieuwe dingen te proberen. Ze maakte grapjes tot in het oneindige. Dat leidde weleens tot irritatie bij Joris, mijn man. Ik hoor hem nog zeggen: ‘Stop nu met die onnozelheden, Lieze. Het is grappig geweest, maar je moet je grenzen kennen.’ Soms werd hij dan boos en eindigde het gek doen in mineur. 

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER OPVOEDINGSKWESTIES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)