SOS opvoeding: “Onze zoon is nog maar zes, maar gedraagt zich al zo dominant”

SOS opvoeding: “Onze zoon is nog maar zes, maar gedraagt zich al zo dominant”
Getty Images

Veerle (35) en Matthys (34) weten zich geen raad meer met hun jongste zoon Seppe (6). Ze omschrijven hem als ‘een vulkaan die voortdurend op uitbarsten staat’.

Wat zegt mama Veerle?

“Seppe is echt een boos kind. Hij vloekt en scheldt de hele tijd op mij, zijn papa, zijn zussen, zijn leerkracht, zijn vriendjes”

Veerle: “Op dit moment drijft onze jongste, Seppe, ons tot het uiterste. Hij is nog maar zes jaar en nu al heel dominant. Het lijkt alsof hij voortdurend boos is, op alles en iedereen. Net een vulkaan die voortdurend op uitbarsten staat. Ik zeg dit niet graag, maar hij is echt een boos kind. Niet alleen thuis, ook op school. Ik begrijp niet waarom. Hij vloekt en scheldt de hele tijd op mij, zijn papa, zijn twee zussen, zijn leerkracht, zijn vriendjes … kortom, op iedereen. De kleinste aanleiding volstaat om te ontploffen: verliezen bij een spelletje, zijn zin niet krijgen, op zijn beurt moeten wachten. We hebben al alles geprobeerd: speelgoed wegnemen, vroeger in bed, met hem praten, geen dessert geven, ons boos maken op hem, op uitstap gaan zonder hem, hem negeren, geen tv kijken, niet buiten spelen … niets helpt. Integendeel, alles wat we doen om hem duidelijk te maken dat hij moet stoppen met zijn zin door te drijven en te gooien met spullen, zorgt voor nog meer scènes. Gisteren hebben mijn man en ik hem samen naar zijn slaapkamer gedragen, terwijl hij tierde en schopte. Uiteindelijk hebben we zijn slaapkamerdeur even op slot gedaan. Ik weet dat dit geen goed idee is, maar wat kunnen we doen? Anders komt hij steeds naar beneden om verder te roepen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER OPVOEDINGSKWESTIES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! seconden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)