SOS opvoeding: “We vinden het niet oké dat onze zoon veel tijd spendeert voor al die schermen, maar tegelijkertijd zien we ook geen uitweg”

SOS opvoeding: “We vinden het niet oké dat onze zoon veel tijd spendeert voor al die schermen, maar tegelijkertijd zien we ook geen uitweg”
Getty Images

Didier en Sophie vragen zich af of hun zoontje Jules van zes niet te veel op schermpjes kijkt.

Wat zegt mama Sophie?

“Als we vragen om te stoppen met tv-kijken, begint Jules soms te wenen, krijsen of stampen”

Sophie (37): “We weten het even niet meer. Jules, ons zoontje, is in juni zes jaar geworden. Hij is altijd al gefascineerd geweest door bewegende beelden op het scherm. Als hij naar televisie kijkt, lijkt het alsof hij in het scherm gezogen wordt. Hij hoort dan zelfs niet meer wat we zeggen, zo sterk leeft hij mee met wat er op het scherm gebeurt. Soms zie je hem echt verdrietig kijken en soms lacht hij hardop. Gisteren had ik de indruk dat hij aan het praten was tegen een van de figuren in de tekenfilm. Als we hem iets willen vragen, moeten we ook letterlijk tussen hem en het scherm gaan staan. 

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer opvoedingskwesties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)