Narcisme: zo ga je om met een narcistische relatie

Narcisme: zo ga je om met een narcistische relatie
Getty Images

Je partner, een van je ouders, je baas, een goede vriendin… Wat doe je als je gevangen zit in een narcistische relatie? Wij vroegen het aan psychologe Peggy Broos.

“Het is belangrijk om te weten dat we twee soorten narcisme onderscheiden in een relatie’, vertelt Peggy Broos, klinisch psychologe en relatietherapeute. “Enerzijds heb je het openlijke narcisme waarbij iemand gaat opscheppen en zich duidelijk beter voelt dan de andere. Daarnaast staat het verborgen narcisme. Een beetje de wolf in schaapsvacht, een zeer heimelijke variant. Het is vaak iemand die introvert en niet zo aanwezig is, maar op slinkse manieren de ander zal manipuleren. Vaak via passief-agressief gedrag.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER ARTIKELS OVER NARCISME:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)