Relatietwijfels: 8 prangende vragen beantwoord door de therapeute

Relatietwijfels: 8 prangende vragen beantwoord door de therapeute
Getty Images

Geen enkele relatie blijft altijd even sprankelend, maar hoe weet je of het nog goed zit? Therapeute Kries Van Damme beantwoordt acht prangende vragen.

1. Hoe lang mag een relatiedip duren?

“Je partner kan je gedachten niet lezen. Voel je je verdrietig of teleurgesteld? Spreek dat dan uit”

Relatietherapeute Kries Van Damme: “Viel daar maar een duur op te plakken. (lacht) Veel hangt af van je draagkracht. Ik merk dat mensen die in een gouden kooi zijn opgevoed, wiens problemen altijd door hun ouders werden opgelost, veel moeilijker tegen frustraties kunnen – ook binnen hun relatie. Voor hen kan het al een drama zijn als hun partner pas om vier uur ’s nachts terugkomt van een personeelsfeestje. Terwijl een ander in dezelfde situatie gewoon zegt: ‘Ga in de logeerkamer je roes uitslapen, morgen spreken we elkaar weer.’ Wat als problematisch wordt ervaren, verschilt dus van persoon tot persoon.

Wil je graag verder lezen?
Dan vragen wij je om eenmalig een gratis account aan te maken. Vanaf dan krijg je ongelimiteerd toegang tot al onze artikels en video’s.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)