SOS familie: “Ik wilde zo graag mama zijn, en kon het niet aan mijn kind te delen met een andere moeder”

SOS familie: “Ik wilde zo graag mama zijn, en kon het niet aan mijn kind te delen met een andere moeder”
Getty Images

Femke en Ilona hebben beslist om hun relatie te beëindigen. Ilona heeft een dochter uit een vorige relatie, Luna (7), samen hebben ze Sterre (2). Ze geraken het niet eens over de verblijfsregeling van Sterre.

Wat zegt Ilona?

“Femke stelde voor elk ‘ons’ kind te houden: ik Luna, zij Sterre. Ik was geschokt”

Ilona (35): “Femke en ik speelden voetbal bij de lokale vrouwenvoetbalploeg. Tijdens de breuk met mij ex was zij er voor mij. We bleven dikwijls na de voetbal nog wat praten en whatsappten voortdurend. We werden smoorverliefd. Toen ik tijdens een van onze afspraakjes zag hoe goed het klikte tussen Femke en Luna, vroeg ik Femke of we niet zouden samenwonen. Zij zei direct ja. Femke trok bij mij in en na een jaar beslisten we om te trouwen. Toen Femke zei dat ze ook een kinderwens had en dat zij graag de biologische mama wou zijn, schrok ik een beetje. Ik wist wel dat ze graag kinderen zag, maar dacht dat ze zou opzien tegen het zwanger zijn. Ze heeft ooit een eetstoornis gehad en hoewel die onder controle was, was Femke nog altijd erg gefocust op haar gewicht en lichaam. Maar Femke verzekerde me dat alles goed ging en dat zij echt heel graag een kind wou baren. Ik vond dat ik haar dat niet kon ontzeggen. We gingen voor kunstmatige inseminatie, en Femke was snel zwanger.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer familiekwesties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)