4 tips om je tulpen langer te bewaren

4 tips om je tulpen langer te bewaren

Zalig, die kleurrijke tulpen in huis! Ze ruiken heerlijk en fleuren heel de ruimte op. Dankzij deze tips kun je de prachtbloemen ook langer bewaren. Genieten maar!

De tulp is niet voor niets één van de meest geliefde voorjaarsbloemen: ze zien er prachtig uit én je kunt er vrij lang van genieten, op voorwaarde dat je ze goed verzorgt. Dit lukt zeker met onze tips:

  • Van zo gauw je je tulpen hebt gekocht, zet je ze best in zuiver, fris water. Zo kunnen ze zich helemaal volzuigen en blijven ze langer vers.
  • Maar voor je ze in een vaas zet, verwijder je best de bladeren aan de stengels die in het water zitten. Snij ook een stukje van de stengels. Onze geheime tip: doe dit onder de kraan! Zo voorkom je de vorming van luchtbellen die de waterstroom in de stengels belemmeren. Snij om de twee dagen opnieuw 1 of 2 centimeter af om de wateropname te behouden.
  • Sommigen beweren dat het plaatsen van een koperen muntje op de bodem van de vaas, de tulpen langer vers houden. Zeker het proberen waard!
  • Doe niet onmiddellijk heel veel water in de vaas, maar een bodem waar je regelmatig water aan toevoegt. Tulpen hebben namelijk fris en proper water nodig.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)