6 heerlijk geurende kamerplanten

6 heerlijk geurende kamerplanten

Deze planten zien er niet alleen leuk uit in huis, ze geven ook een heerlijk geurtje af door hun bladeren en bloesems!

6x geurende kamerplanten

Geurgeranium

Afbeeldingsresultaat voor Geurgeranium

Deze plant verspreidt een heerlijk citroenachtig parfum, maar dat is niet alles. Ze ziet er ook mooi uit, verjaagt muggen en vraagt niet veel aandacht. Ze kan maar liefst twee weken zonder water.  De perfecte kamerplant voor beginners. Ook krijgt ze prachtige bloemetjes.
Tip: hou je van deze geur? Dan is ook citroenmelisse iets voor jou!

Jasmijn

Wanneer de avond valt, opent jasmijn haar bloemen.  Deze plant is dus ideaal voor mensen die enkel ’s avonds thuis zijn.  De geur die dan vrijkomt, wordt door velen hevig gewaardeerd. Ook leuk om te weten: de geur van jasmijn is een sterk afrodisiacum. Voor wie romantische plannen heeft…

Kamperfoelie

Deze had je misschien niet meteen in het lijstje verwacht, maar is er toch ingeslopen door haar heerlijk aroma. Je kan deze klimplant makkelijk klein houden door ze binnen in een pot te zetten. Zet er een stok of draad tegen waarrond ze kan klimmen.
Tip: zet kamperfoelie langs een opstapje of trap, de hele kamer zal heerlijk ruiken.

Rozemarijn

Voor een barbecue, in thee of in Provençaalse saus… Rozemarijn kan je maar beter altijd in huis hebben. Zijn aroma verfrist en zou je helpen om je beter te concentreren. Deze plant is (naast de keuken uiteraard) geschikt voor aan je bureau. Zorg wel dat hij genoeg licht krijgt en dan gaat hij makkelijk het hele jaar mee. Als je de bladeren van de plant aanraakt, zal de geur het sterkst zijn.
Tip: hou je niet van rozemarijn, ook munt kan je als luchtverfrisser gebruiken.

Koffieplant

Een koffieplant? Jawel. Deze plant met lieflijke witte bloemetjes rijkt naar jasmijn. Voordeel is wel dat hij niet alleen in de avond zijn bloemen opent. Normaal wordt deze plant zo’n 3 meter, maar in pot mag je op een kleine meter rekenen. Gun hem wel voldoende licht.

Lavendel

Natuurlijk mag ook lavendel niet ontbreken in je lijstje. We kennen hem van de velden in Zuid-Frankrijk, maar jawel, ook binnen doet deze plant het goed. Zijn geur wordt een ontspannende werking toegeschreven. Veel verzorging heeft hij hier niet voor nodig. Het enige wat hij verlangt is zon.

Ontdek meer:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)