Citroen: 4x voordelen in huis

Citroen: 4x voordelen in huis
Getty Images

De citroen heeft veel goede eigenschappen: rijk aan vitaminen, goed voor de lijn en een grote hulp bij het schrobben van de vloer. Een uiterst veelzijdig vruchtje, dus!

1Citroen: een hulp in je huishouden

Veel huishoudelijke klusjes zijn makkelijk te klaren met citroen:

  • Krijg je die snijplank maar niet schoon? Snij een citroen in twee, knijp het sap uit boven een houten of plastic snijplank, wrijf ze goed in, laat 20 minuten inwerken en spoel af.
  • Ontvet je borden door een theelepel citroensap (bovenop de gewone detergent) toe te voegen aan je afwaswater.
  • Vermijd verkalking op en rond je kraan door er citroensap op te wrijven. Laat een nachtje intrekken en verwijder het de volgende ochtend met een vochtige doek.
  • Heb je vis klaargemaakt? Je ruikt het vast aan je handen. Wrijf je handen in met citroensap, dat neutraliseert de geur.
  • Voeg een half kopje citroensap toe aan je witte wasgoed om je kleding op te frissen.
  • Kan je microgolfoven een schoonmaakbeurt gebruiken? Doe een beetje citroensap in een kommetje water en zet het enkele minuten in de microgolf. Het vocht zal samen met de frisse geur verdampen. Ga nog met een sponsje over de binnenkant en je microgolf is zo goed als nieuw.
  • Tegen lopende batterijen: na het reinigen met citroen worden de batterijen weer bruikbaar.
  • Leg een paar plakjes citroen op het pad in je tuin en mieren zullen wegblijven in de zomer.

2Goed voor je gezondheid

De vitamine C die in citroen zit, kan helpen bij het voorkomen van een verkoudheid. Pers vanaf de eerste symptomen een citroen uit en voeg hier kokend water aan toe. Om de smaak wat zoeter te maken, kun je een lepel honing toevoegen. Dit middeltje helpt ook tegen keelpijn. Drink het 2 maal per dag. Een glas lauw water met wat vers citroensap op je nuchtere maag is ook een boost voor je lichaam. Het heeft een ontgiftend effect en geeft je meer energie voor de rest van de dag.

3Schoonheidstips

Citroen heeft ook een ontsmettende werking en is dus perfect voor het verwijderen van puistjes. Breng met een wattenstaafje ‘s avonds wat verdund citroensap aan op de onzuiverheden en laat de citroen zijn werk doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)