Getty Images

Zelf poetsproducten maken: makkelijker dan je denkt!

Door De Redactie

Poetsproducten kosten dikwijls handenvol geld, en dan zijn ze meestal ook nog eens slecht voor het milieu. Waarom maak je ze eens niet zelf? Het is makkelijker dan je denkt – én je hebt de ingrediënten vast al in huis!

1. Allesreiniger

Een allesreiniger kun je écht voor alles gebruiken. Superhandig om in huis te hebben, dus! Neem een maatbeker en giet er de helft water, de helft azijn in. Voeg er enkele druppeltjes citroensap aan toe om de sterke azijngeur te maskeren. Meng goed en giet je allesreiniger in een fles of sprayflacon (of een plantenspuit werkt ook prima).

2. Ruitenreiniger

Glasreiniger maak je op dezelfde manier als allesreiniger, zonder het citroensap. Azijn en blinkende ramen zijn namelijk een geweldige combinatie: je lapt ze zo makkelijk zonder strepen! Giet gelijke delen water en azijn en water in een sprayflacon, dit werkt net iets makkelijker. Let er bovendien op dat je je ramen niet op een zonnige dag poetst: als ze warm zijn, dan verdampt het schoonmaakmiddel meteen en krijg je sneller strepen.

3. Badkamerreiniger

Je badkamer en toilet zullen nog nooit zo hard geblonken hebben! Meng een kopje baksoda met azijn en voeg er een paar druppels citroensap aan toe. Meng goed en neem het goedje op een doekje (of de wc-borstel). Schrob er goed de badkamer mee, spoel af en klaar! Een volledig ecologisch poetsmiddel dat geweldig werkt.

4. Ontstopper

Nee, je hoeft niet langer een halve fles chemische ontstopper in je toilet, douche of gootsteen te gieten. Maak liever deze milieuvriendelijke variant die het minstens even goed doet: giet simpelweg een half kopje baksoda en een half kopje azijn in je verstopte afvoer. Dek het af, laat een halfuurtje inwerken en spoel na met kokend water.

5. Schuurcrème

Wist je dat het geen goed idee is om een aangekoekte pan uit te schuren met afwasmiddel? Er snel eens over wrijven is geen probleem, maar als je grondig te werk moet gaan, dan verwijder je de beschermlaag van de pan. Gebruik daarom een milder middeltje dat het klusje klaart. Maak een mengsel van zout en olijfolie en smeer het uit over de pan. Laat eventjes zitten en veeg het weg, samen met de viezigheid die van je pan komt.

Heb jij nog andere tips om met ingrediënten uit je keuken te poetsen?

Bron: Helping

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content