Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6 dingen die je goed kunt schoonmaken met een tandenborstel

Gooi jij je tandenborstel om de paar maanden in de vuilnisbak? Dat is eigenlijk geen goed idee, want het is een perfect hulpmiddel om heel wat huishoudelijke taakjes mee op te lossen. Hier vind je 6 handige tips om te gaan schoonmaken met een tandenborstel!

Je vraagt je bijna af waarom fabrikanten van schoonmaakartikelen niet zelf zo’n miniborstel op de markt brengen, zo handig is een ‘schoonmaaktandenborstel’.

1. Haardroger

Werkt je haardroger niet meer naar behoren? Grote kans dat er veel pluis in zit, waardoor de motor niet meer goed zijn werk kan doen. Met een tandenborstel pluk je de pluisjes gemakkelijk uit het rooster.

2. Klittenband

Klittenband is handig, bijvoorbeeld om de kinderen hun schoenen mee te sluiten. Maar de haakjes in het materiaal die de plakkracht bepalen, zijn ook magneten voor uitgevallen haar, onbestemde stukjes vuil, kruimels enz. Met je tandenborstel erover is die viezigheid snel verleden tijd.

3. Pitten van het gasfornuis

Je kunt ze bijna helemaal ontleden, wat het schoonmaken al een stuk simpeler maakt. Toch blijven er kleine hoekjes aan de gaspitten zitten waar je eigenlijk alleen met een kleine borstel goed bij kunt. Je kunt het al raden, pak je tandenborstel erbij!

4. Tegelvoegsel

Doe een scheutje bleekwater bij je water, laat het een paar minuten intrekken op het voegsel en borstel de viezigheid eraf met de tandenborstel.

5. Kussens van autostoelen

Zeker wanneer je kinderen hebt, is dit een herkenbare ergernis. Al die koekkruimels en broodstukjes die achter de achterbank verdwijnen… Met een tandenborstel veeg je de eetresten makkelijk uit de naden.

6. Kranen

Wederom geldt: lastige hoekjes en kleine ruimtes die het best worden bereikt met een klein schrobbertje. Boen ze regelmatig en je voorkomt kalkvorming.

Lees ook

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!