© Getty Images

5 veelgemaakte fouten wanneer je gaat verhuizen

Er komt zoveel bij een verhuis kijken, dat je soms wel eens dingen zou vergeten. Met deze checklist van veelgemaakte fouten (en hoe ze te voorkomen) kun je zonder zorgen beginnen te verhuizen!

Fout 1: Verhuizen zonder verhuisplanning

Een goede planning laat je verhuis een stuk vlotter verlopen. Wie wanneer komt helpen, hoeveel tijd een bepaalde klus in beslag neemt, wanneer je aanwezig moet zijn op je nieuwe woonplaats…Allemaal zaken die in de planning kunnen.

Fout 2: Geen goed verhuisteam samenstellen

Het vragen van een hele bende vrienden of familie om te komen helpen is absoluut niet noodzakelijk. Soms ben je beter af met een kleiner, effectiever team. Of je betaalt ervoor: een professionele verhuisfirma klaart de klus in een enorm tempo.

Fout 3: Je spullen niet organiseren

Het is handig als al je spullen klaar staan voor je effectief aan de verhuis begint. Label alle dozen met inpakklare spullen zodat je meteen weet waar alles heen moet in je nieuwe woonst. Maak van de gelegenheid gebruik om spullen die je niet nodig hebt weg te doen!

Fout 4: Praktische zaken vergeten

Niet het leukste werkje, maar de administratie zoals de notaris op de hoogte brengen, water- en elektriciteitsrekeningen afsluiten, de school van je kinderen verwittigen… mag je zeker niet over het hoofd zien.

Fout 5: Een ‘noodpakket’ vergeten

Leg spullen die je vaak nodig hebt en een EHBO-pakketje binnen handbereik tijdens het verhuizen. Zo hoef je niet al je spullen uit te laden om aan die pleisters te kunnen. Vergeet geen lunchpakket!

Veel succes!

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content