7 originele opbergideeën voor je kerstversiering

7 originele opbergideeën voor je kerstversiering

Zijn de feestdagen nu al voorbij? Het lijkt wel of ze net begonnen zijn… Na al dat feestgedruis is het vervelende opruimwerk aan de beurt. Met deze originele opbergtips ruim je je kerstversiering in geen tijd op!

Zonder scherven, graag

Met pijn in het hart ruimen we in deze tijd van het jaar de kerstdecoratie en – ja, ook de kerstboom – op. Tijd voor hun jaarlijkse voorjaarsslaapje. Maar heb je plots meer kerstballen dan opbergdozen? Niet getreurd: met deze opbergtips blijf je gespaard van scherven en ruim je alles weer piekfijn op.

1Wat een (k)ei!

Stort je tijdens het eindejaar op al je eitjes. De kartonnen eierschaaltjes fungeren namelijk perfect als opbergdoosje voor al je kerstballen. Enkel nog stapelen, in een kartonnen doos plaatsen en klaar!

Bron: © MakeLifeLovely via Pinterest

2Gesorteerd staat netjes

Is je collectie kerstballen zodanig uitgebreid in kleur, vorm en grootte? Diepvrieszakjes klaren de klus om alles mooi te sorteren!

Bron: © Decor Adventures via Pinterest

3Keurig met karton

Een opbergdoos hoeft je geen cent te kosten. Je schoendoos werkt evengoed. Maak er bijvoorbeeld zelf een scheiding in met wat karton. Zo ketsen je kerstballen niet tegen elkaar en blijven ze onbeschadigd.

Bron: © creative Cain Cabin via Goodhousekeeping

4Vakje per vakje

Rust in je kerstdozen is rust in je hoofd. Vooral het jaar nadien geniet je van al die orde. Een opbergdoos waarin alles per kleur gesorteerd wordt? Daar zeggen we geen neen tegen! Ga langs in een hobby- of tweedehandswinkel. Daar kun je er vast een op de kop tikken.

Bron: © diytotry via Pinterest

5Twinkel twinkel

Wat is Kerstmis zonder fonkelende lichtjes? Berg ze goed op en bespaar jezelf het jaar nadien heel wat kerstlichtjes-stress. Maak aan de zijkanten van een karton enkele inkepingen en rijg je lichtjes hieraan. Makkelijk, snel en superhandig! En je blijft daarnaast gespaard van die vervelende knopen.

Bron: © ihearnaptime via Pinterest

6Een appeltje voor de dorst

Opbergdoosjes om je appels te beschermen doen ook perfect dienst als kerstballenhouders.

Bron: © Goodhousekeeping

7Beker, zeker!

Voor wie het wat speelser mag: plak verschillende bekers vast op karton. Vul deze met je ornamenten en stapel ze in een doos op elkaar.

Bron: © Goodhousekeeping. Beeld: GettyImages

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)