Kerstversiering opbergen: 7x originele ideeën

Kerstversiering opbergen: 7x originele ideeën
Getty Images

Na Kerstmis en de jaarwisseling is het vervelende opruimwerk aan de beurt. Maar heb je plots meer kerstdecoratie dan opbergdozen? Geen zorgen, met deze opbergtips blijf je gespaard van scherven én ruim je weer alles piekfijn op.

7x je kerstversiering opbergen

1Wat een (k)ei!

Kartonnen eierschaaltjes fungeren perfect als opbergdoosje voor al je kerstballen. Enkel nog stapelen, in een kartonnen doos zetten en klaar!

2Gesorteerd staat netjes

Is je collectie (plastic) kerstballen nogal uitgebreid in kleur, vorm en grootte? Diepvrieszakjes klaren de klus om alles mooi te sorteren!

3Keurig met karton

Een opbergdoos hoeft je geen cent te kosten. Je schoendoos werkt evengoed. Maak er bijvoorbeeld zelf een scheiding in met wat karton. Zo ketsen je kerstballen niet tegen elkaar en blijven ze onbeschadigd.

4Vakje per vakje

Rust in je kerstdozen is rust in je hoofd. Vooral het jaar nadien geniet je van al die orde. Een opbergdoos waarin alles per kleur gesorteerd wordt? Daar zeggen we geen neen tegen! Ga langs in een hobby- of tweedehandswinkel, daar kun je er vast een op de kop tikken.

5Kerstlichtjes opbergen

Wat is Kerstmis zonder fonkelende lichtjes? Berg ze goed op en bespaar jezelf het jaar nadien heel wat kerstlichtjes-stress. Maak aan de zijkanten van een karton enkele inkepingen en rijg je lichtjes eraan. Makkelijk, snel en superhandig! En je blijft het jaar nadien gespaard van die vervelende knopen.

6Krans om te koesteren

Maakte je een prachtige kerstkrans? Hou ‘m in ere met een kledingbeschermer, waardoor je ‘m makkelijk opnieuw kunt gebruiken. Dit trucje werkt wel enkel bij kerstkransen die gemaakt zijn met valse materialen.

7Beker, zeker!

Voor wie het wat speelser mag: plak verschillende bekers vast op karton. Vul ze met je ornamenten en stapel ze in een doos op elkaar.

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)