Getty Images

Afval sorteren in je keuken? Makkelijk met deze systemen

Door Sara Dekens

Vind je afval sorteren belangrijk, maar betrap je jezelf erop dat het soms te veel gedoe is? Met een handig afvalsorteersysteem in je keuken gaat het een stuk vlotter. Wij zetten enkele toppers op een rijtje.

1. Brabantia Sort & Go

Van de meeste afvalbakken of sorteersystemen word je niet bepaald vrolijk. Dat is gelukkig anders met dit praktische Sort & Go systeem! De vuilnisbakjes zijn niet enkel beschikbaar in verschillende maten, maar ook in hippe kleurtjes. Zo weet je meteen welk afval in welke bak hoort.

De kleine bakjes zijn perfect voor biologische afbreekbaar afval zoals schillen of etensrestjes. In de grotere bakken sorteer je makkelijk glas, plastic, metaal en papier. Je kunt de bakken dankzij het handige systeem eenvoudig ophangen aan de binnenkant van je kastdeur, maar het is ook mogelijk om ze naast elkaar in een hogere keukenlade te plaatsen. Alle bakken hebben een praktisch handvat.

Sort en Go inbouwemmer, 2x 16 liter, Mint & Grey, € 65,00. Hier verkrijgbaar.

Op zoek naar andere maten of kleuren? Het volledige overzicht vind je hier.

IKEA Hållbar

Ook IKEA heeft handige afvalscheidingsbakken in haar assortiment. De reeks Hållbar, Zweeds voor duurzaam, bestaat uit bakken in verschillende maten die je kunt gebruiken om verschillende soorten afval te scheiden. Zet de bakken los in huis, in een lade of kast of maak gebruik van het praktische uittrekbare frame. Hierdoor krijg je snel een overzicht van wat waar hoort. Zijn de bakken vol? Dan neem je ze vast bij de handgreep om ze leeg te maken.

De bakken zijn zo ontworpen dat je ze makkelijk stapelt. Handig voor wie weinig ruimte heeft!

IKEA HÅLLBAR, Oplossing afvalscheiding, uittrekbaar/lichtgrijs 20 l. € 29,98. Hier verkrijgbaar.

Het overzicht van alle IKEA HÅLLBAR oplossingen vind je hier.

Afval sorteren met BinBang

BinBang is een Nederlands initiatief dat afval scheiden zo makkelijk mogelijk wilt maken. Hun stapelbare systeem, gemaakt van gerecycled materiaa,l pas je makkelijk aan aan jouw behoeften en de beschikbare ruimte. De hendels van de bakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, zodat je perfect weet wat in welke bak hoort. Hou je meer van een kleur? Gebruik dan de speciale krijtstift om op de bakken te schrijven wat erin hoort. Makkelijk!

Afvalbak BinBang – 2 x 29 liter. Vanaf € 119,95. Hier verkrijgbaar.

Alle BinBang oplossingen vind je hier.

Joseph Joseph Intelligent Waste Totem

Om afval sorteren vlot te laten verlopen, heb je doorgaans veel ruimte nodig. Helaas is dat niet voor iedereen haalbaar. Dit ingenieuze systeem van Joseph Joseph ziet er stijlvol uit en heeft verschillende praktische compartimenten die je kunt indelen zoals je zelf wilt. In het bovenste vak zit een apart bakje dat je er makkelijk uithaalt en kunt gebruiken voor GFT-afval. Dankzij de geurfilter in het deksel heb je geen last van vieze geurtjes in je keuken. Verkrijgbaar in 40L- en 60L-variant.

Joseph Joseph Intelligent Waste Totem 40 liter Donkergrijs. € 158,99. Hier verkrijgbaar.

Meer kleuren en maten? Hier vind je een overzicht.

Bron: huisvlijt.com

NOG MEER SORTEER- EN RECYCLEERTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content