Aha! Zo vaak moet je je handdoeken dus wassen

Aha! Zo vaak moet je je handdoeken dus wassen

Heerlijk, zo’n frisse, zachte handdoek! Behalve je lekker warm doen voelen, dienen ze natuurlijk vooral om je helemaal proper de badkamer te laten uit huppelen. Maar hoe vaak moet je ze nu eigenlijk wassen?

We gaan ervan uit dat handdoeken broeihaarden van bacteriën zijn. Net omdat ze nat worden, daarna in contact komen met je haar en huid en opdrogen in een vochtige omgeving, kunnen ze al snel erg vies worden, toch?

Na drie keer

Toch hoef je ze minder vaak te wassen dan je zou denken. Volgens Philip Tierno, microbioloog en patholoog aan de Universiteit van Geneeskunde in New York, hoef je je handdoeken pas in de wasmachine te gooien als je ze drie keer hebt gebruikt. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je ermee doet: je mag ze niet op de grond gooien, maar hang ze uit en laat ze goed drogen vooraleer je ze opnieuw gebruikt. Idealiter laat je ze op of naast de verwarming drogen.

Bron: Libelle.nl

Meer lezen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)