© Getty Images

Zo draait je beddengoed nooit meer in elkaar in de wasmachine of droogkast

Door Sara Dekens

Heerlijk, zo’n fris opgemaakt bed met propere lakens. Maar soms is alles op tijd droog krijgen een heel gedoe omdat het beddengoed helemaal in elkaar draaide en sommige delen nog behoorlijk vochtig zijn. Gelukkig bestaan ook hier oplossingen voor.

Vervelend luxeprobleem

Het lijkt eenvoudig: we wassen ons beddengoed in de wasmachine en stoppen het nadien in de droogkast zodat het snel droog is. Toch kan het serieus tegenvallen als je het deurtje van de droogtrommel opent en er een grote bal aan in elkaar gedraaide lakens tevoorschijn komt. Een gedeelte is droog, een gedeelte helemaal niet. Een luxeprobleem zou je denken, maar wel eentje dat zich elke week stelt. Hoog tijd om er wat aan te doen.

Beddengoed draait in elkaar? Een paar tips

1. Sluit je overtrek

Bepaalde dekbedovertrekken hebben onderaan een rits of handige knoopjes waardoor je de opening kunt sluiten. Superhandig! Het houdt niet alleen je dekbed op zijn plaats, maar het zorgt er ook voor dat niet alles in elkaar draait tijdens het wassen of drogen. Was je bovendien je beddengoed samen met ander wasgoed zoals sokken of ondergoed? Dan kunnen die ook niet in je overtrek kruipen. Spullen die in je overtrek terechtkomen, worden niet optimaal gewassen en het blijkt ook niet goed voor je machine omdat zo’n laken dan erg zwaar wordt.

Je kunt je afvragen waarom ze nog open overtrekken verkopen …

2. Gebruik een sokkenknijper

Geen rits of knoopjes onderaan je dekbedovertrek? Dan kunnen sokkenknijpers soelaas bieden. Deze clipjes zijn eigenlijk bedoeld om een paar sokken gedurende het hele was- en droogproces bij elkaar te houden. Zo hoef je nooit meer sokken bij elkaar te zoeken en zijn ook eenzame sokken voltooid verleden tijd. Wist je dat deze clips ook perfect kunnen dienen om je dekbedovertrek gesloten te houden tijdens het wassen en drogen?

Socklips familie pakket – 28 stuks (Socklips, € 28,90)

3. Eerst je beddengoed plooien

Jawel, je leest het goed. Je beddengoed eerst netjes plooien voor je het in de machine stopt, zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat het in elkaar verwikkeld raakt. Vouw de opening van je overtrek een paar slagen naar binnen en plooi het verder op als een pakketje. Je hoeft je geen zorgen te maken, je overtrek zal net zo goed gewassen zijn, maar de opening blijft beter beschermd. Het proberen waard!

4. Droogballen bij je beddengoed

Tot slot kun je ook droogballen bij je beddengoed in de droogtrommel stoppen. Die houden het wasgoed uit elkaar waardoor het niet in elkaar draait en sneller droog is. Twee vliegen in een klap!

Tip: kies je droogballen met een geurstokje? Dan ruikt je wasgoed ook zonder wasverzachter of droogtrommeldoekjes lekker fris.

Droogballen 2 stuks (EcoEgg, € 14,99)

Wastips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content