Zo was en verzorg je een wollen trui

Zo was en verzorg je een wollen trui

De lente mag dan wel in het land zijn: een wollen trui kun je heel het jaar door gebruiken. Tijdens onze regenbuien of wanneer het wat koeler wordt op je zomerterras: de Bernadette-trui of een andere wollen trui staan altijd goed. Met deze tips blijf ‘ie er stralend uit zien!

Wol wassen

Meestal kun je wollen truien met de hand wassen. Kijk even op het wasvoorschrift op je kleren.

  • Je kunt heel makkelijk een handwas doen in je badkuip. Vul het bad met een bodem licht lauw water en voeg er een beetje wasmiddel aan toe voor delicate stoffen. Sommige wasmachine hebben een speciale handwas-stand.
  • Draai de trui binnenstebuiten, dompel hem onder in het water en laat tien minuutjes weken.
  • Spoel goed uit en druk zachtjes het water uit je trui. Wring een wollen trui nooit uit als een dweil, hang hem ook nooit te drogen op een kleerhanger. Wol rekt namelijk heel snel uit.

Wol drogen

Leg je natte wollen trui op een droge, schone handdoek en rol die op als een bonbon. Zo druk je het water er zachtjes uit. Ontrol en leg je trui te drogen op een nieuwe droge, schone handdoek. Breng je trui opnieuw in vorm met je handen.

Wol bewaren

  • Je trui kan op den duur wat ‘opwollen’. Verwijder de meeste pluisjes met je handen of met een speciale roller.
  • Wollen truien bewaar je het best in een afgesloten plastic doos. Voeg eventueel een zakje met wat lavendel toe. Insecten houden niet van deze geur en blijven zo weg van je wollen kleren.

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)