Getty Images

Bloemen in bak: 4 aanraders voor in de vroege lente

Voor geraniums en ander zomers schoon is het nog net iets te vroeg, maar dat betekent niet dat jouw bloembakken leeg moeten blijven. Integendeel, deze bloemen vrolijken met plezier je balkon of terras op.

Bloemen in bak voor lente op je balkon (of terras)

Lieflijke lentebollen

bloembak lente
@Getty Images

Tulpen, hyacinten, krokussen, blauwe druifjes of narcissen… Niet alleen binnen, maar ook buiten brengen ze kleur en vrolijkheid met zich mee. Je kunt de bollen in de herfst al in je bak planten, maar ook in het voorjaar kun je er nog steeds mee uitpakken voor een instant lentegevoel. Kies dan wel voor bollen in grond die al bladeren hebben.

Vroegbloeiende viooltjes

viooltjes bloembak
@Getty Images

De Viola tricolor, of driekleurig viooltje, kun je in elk tuincenter kopen. Deze lieflijke bloemetjes bloeien rijk in het vroege voorjaar tot eind mei. Daarna nemen ze even rust, om in het najaar opnieuw het beste van zichzelf te geven. Ze krijgen zoveel bloemen dat hun blad nog nauwelijks zichtbaar is. Veel hoef je daar niet voor te doen; af en toe een beetje water geven volstaat. Een plekje in de zon of schaduw of af en toe een nachtje vorst? Het viooltje doet het overal goed.
Tip: verwijder steeds de uitgebloeide bloemen, dan zullen ze langer stralen.

Prachtige primula’s

bloembakken lente
@Getty Images

Ook deze bloemen kunnen tegen een stevige koudeprik en zijn dus ideaal voor deze tijd van het jaar.

Je vindt ze in de meest uiteenlopende kleuren, waardoor je zeker eentje vindt die bij je past. Vergeet niet regelmatig te gieten, primula’s houden wel van een beetje vocht. Giet nooit bovenop de plant, maar aan de rand van de pot, anders gaan de bladeren rotten.

Makkelijke madeliefjes

madeliefjes bloembak
@Getty Images

Een zonnig plekje en af en toe wat water, meer is er niet nodig om deze bloemen te doen bloeien. De witte variant is ongetwijfeld het meest gekend, maar probeer zeker ook de roze en rode soorten uit, die geven je balkon meteen een frisse lentesfeer. Nachtvorst deert deze frivole schoonheden niet. Wel sluiten ze elke nacht hun bloemen voor een schoonheidsslaapje.

Nog meer bloemenweelde:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content