© Getty Images

Chocoladevlekken uit kleding verwijderen doe je zo!

Door Jolien Thieleman

Bij Pasen hoort chocolade! En helaas ook de bijhorende chocoladevlekken … Met deze tips kun je ze gelukkig makkelijk uit kleding verwijderen!

Chocoladevleken verwijderen, kan een lastig taakje zijn. Cacaoboter, melk, verschillende oliΓ«n en vetten zorgen ervoor dat het goedje niet makkelijk uit kleding te verwijderen is.

Chocoladevlekken verwijderen

De truc is om de chocoladevlek zo snel mogelijk te behandelen, het liefst nog voor ze opdroogt. Probeer vervolgens deze trucjes:

1. Melk

Het is een trucje uit de oude doos: giet wat melk over de vlek, laat even intrekken en was je kledingstuk daarna op de gebruikelijke manier. Het vet van de melk weekt de vlek los, dus hoe vetter de melk, hoe beter.

2. Wasbenzine en ossengalzeep

Als melk niet helpt en het gaat om grote vlekken, kun je iets sterkers gebruiken: wasbenzine of ossengalzeep. Giet een beetje op een doekje en dep op de vlek, waarna je het kledingstuk in een handsopje uitspoelt en in de wasmachine gooit.

3. Bleekwater

Bevinden de vlekken zich op witte katoenen kleding? Dan kun je ook verdund bleekwater proberen. Wees hier wel voorzichtig mee, aangezien het vlekken kan maken op de kleren die je aanhebt.

Gebruik geen zeep

Wat je ook doet: gebruik geen zeep! Chocoladelvlekken verwijderen met gewone zeep maakt het allemaal nog veel moeilijker. De chocoladevlekken fixeren in de stof als je ze behandelt met zeep. Zo wordt het heel moeilijk om ze nog helemaal te verwijderen.

Nog meer schoonmaaktips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content