Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Chocoladevlekken uit kleding verwijderen doe je zo!

Door Jolien Thieleman

Bij Pasen hoort chocolade! En helaas ook de bijhorende chocoladevlekken … Met deze tips kun je ze gelukkig makkelijk uit kleding verwijderen!

Chocolade laat hardnekkige vlekken achter. Cacaoboter, melk, verschillende oliën en vetten zorgen ervoor dat het goedje niet makkelijk uit kleding te verwijderen is.

Zo behandel je chocoladevlekken

De truc is om de chocoladevlek zo snel mogelijk te behandelen, het liefst nog voor ze opdroogt. Probeer vervolgens deze trucjes:

 • Melk lost de vlek op
  Een trucje uit de oude doos. Giet wat melk over de vlek, laat even intrekken en was je kledingstuk daarna op de gebruikelijke manier.
 • Wasbenzine erop
  Als melk niet helpt en het gaat om grote vlekken, kun je iets sterkers gebruiken: wasbenzine bijvoorbeeld. Giet een beetje op een doekje en dep op de vlek, waarna je het kledingstuk in een handsopje uitspoelt en in de wasmachine gooit.
 • Bleek de vlek
  Bevinden de vlekken zich op witte katoenen kleding? Dan kun je ook verdund bleekwater proberen. Wees hier wel voorzichtig mee, aangezien het vlekken kan maken op de kleren die je aanhebt.
 • Gebruik geen zeep!
  Wat je ook doet: gebruik geen zeep! De chocoladevlekken fixeren in de stof als je ze behandelt met zeep. Zo wordt het bijna onmogelijk om ze nog te verwijderen.

En dan nu: smullen maar! Heb je onze paaseitjeswijzer al gezien? Met onze handige legende open je altijd je lievelingspaaseitje!

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content