© Getty Images

Dit kun je allemaal doen met babyshampoo

Door Jolien Thieleman

We vertelden je eerder al wat je allemaal kunt doen met een simpel potje vaseline. Maar wist je dat ook babyshampoo goed is voor héél veel verschillende dingen?

11x doén met babyshampoo

1. Make-upborstels reinigen

Reinig je make-upborstels met een drupje babyshampoo en lauw water. Zo krijg je ze makkelijk schoon, waarna je make-up egaal kunt aanbrengen op je huid. Hier lees je hoe je te werk gaat.

2. Kammen en borstels schoonmaken

Ook haarborstels en -kammen hebben baat bij een badje met babyshampoo. Alle restjes haar- en huidolie worden zo zachtjes verwijderd.

3. Ontharen

Is je scheerschuim op en wou je net je benen scheren? Gebruik dan een beetje babyshampoo om het mesje soepel over je huid te doen glijden. Het scheren wordt zo een pak aangenamer en je huid voelt zacht en verzorgd aan.

4. Handen wassen

Last van ruwe handen door ze zo vaak te wassen? Was ze dan eens met babyshampoo: ze worden er lekker zacht van.

5. Ringen verwijderen

Zijn je vingers opgezwollen en krijg je daardoor je ringen niet meer uit? Geen probleem: masseer je vingers in met een beetje shampoo en je ringen glijden makkelijker van je vingers.

6. Pleister lostrekken

Een pleister van je huid trekken kan pijnlijk zijn. Maak ‘m daarom alvast een beetje los door wat babyshampoo rond de pleister te smeren.

7. Rits losmaken

Ook stroeve ritsen zijn niet opgewassen tegen babyshampoo. Smeer er simpelweg een beetje op en je rits gaat een pak vlotter open. Werkt ook prima bij stroeve moeren en bouten.

8. Je favoriete trui redden

Is je lievelingstrui gekrompen in de was? Met babyshampoo is de kans groot dat je ‘m weer in het oorspronkelijke formaat krijgt.

  • Vul een emmer met warm water en voeg er een paar druppels babyshampoo aan toe.
  • Leg de trui op het wateroppervlak en laat een kwartier drijven.
  • Wring het water uit de trui en herhaal het proces, maar dan in een emmer met zuiver water.
  • Leg de trui vervolgens op een handdoek, trek ‘m voorzichtig in de gewenste vorm en laat drogen.

9. Vlekken verwijderen

Gele vlekken onder de oksels van je witte T-shirts verdwijnen als sneeuw voor de zon door ze in te wrijven met babyshampoo. Laat een kwartiertje inwerken, spoel uit en gooi je T-shirts vervolgens gewoon in de wasmachine.

10. Poetsen

Meng een beetje shampoo met baksoda en maak er metaal en chroom mee proper. Ook je bad of douchebodem worden blinkend schoon met babyshampoo!

11. Schoenen opblinken

Vooral babyshampoo met minerale oliën is bijzonder geschikt om lederen schoenen en accessoires mee op te knappen. Breng een druppeltje aan op een katoenen doekje en wrijf er zachtjes mee over het leder.

Zwitsal, € 6,39 bij Di.

Lees verder:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content