Getty Images

Gooi het niet meer weg! Hiervoor kun je het clipje van je broodzak nog gebruiken

Door Sara Dekens

Je kent het vast wel, het plastic clipje in verschillende kleuren waarmee je een broodzak uit de supermarkt sluit. De meeste mensen gooien ze zodra het brood op is in de vuilnisbak. Zonde! Want ook hiervoor kun je het clipje van je broodzak goed gebruiken.

1. Orde in de kabelchaos

Vandaag de dag zit ons huis letterlijk vol kabels. Niet enkel stroomkabels van de televisie of je computer, maar ook laders voor elke smartphone en tablet in het huishouden. Vaak is het echt chaos en weet je amper welke kabel van wat is. Doe een gekleurd broodclipje aan het uiteinde van de kabel en schrijf er met een permanente marker op bij welk toestel hij hoort.

Tip: ook handig om smalle kabeltjes bij elkaar te houden. Zoals die van je oordopjes bijvoorbeeld. Rol het mooi op en doe er een clipje rond.

2. Bladwijzer voor je boek

Ben je gezellig een boek aan het lezen en heb je geen bladwijzer bij de hand? Ook dan komt zo’n clipje goed van pas. Maak het vast aan de pagina waar je gebleven bent en sluit je boek. Zo hoef je de volgende dag niet eerst een half uur te zoeken.

3. Spullen bij elkaar houden

De meeste mensen vouwen hun propere sokken in elkaar voor ze in de kast gaan. Ben jij eerder het type dat alles gewoon door elkaar in de lade gooit? Dan kan een broodclipje je redding zijn. Met zo’n clipje kun je namelijk makkelijk de sokken die bij elkaar horen aan elkaar vastmaken. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar die andere sok.

Tip: ook praktisch om haarbandjes en elastiekjes bij elkaar te houden en op een schone manier op te bergen.

4. Het begin van de plakband vinden

Niets zo vervelend als steeds opnieuw op zoek te moeten naar het begin van je rolletje plakband. Met een broodclip aan het begin is die zoektocht vanaf nu verleden tijd.

5. Tag voor je wijnglas

Een feestje, heerlijk! Maar welk glas was weer van mij? Wil je niet telkens een nieuw glas halen, hang dan onderaan de voet simpelweg een broodclip. Kies een kleurtje of schrijf er met een watervaste stift je naam op. Makkelijk!

Clipje van je broodzak: recycleren!

De laatste optie is meteen ook de eenvoudigste en toch wordt het veel te weinig gedaan. Gebruikt je bakker broodclips? Dun je vragen of hij ze terug wil. Op die manier kan hij ze op een eenvoudige manier recycleren. Even schoonmaken en klaar voor de volgende broodzak!

Bronnen: onecrazyhouse.com, kookfans.nl

Nog meer handigheidjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content