1 rubberen elastiek, 7 verrassende manieren om ‘m te gebruiken!

Door Rani Merckx

Hoewel een rubberen elastiek vaak wat verloren rondslingert in huis, kan hij je heel wat geklungel besparen. Zoals in de keuken, want een handig keukenhulpje, dat is ‘ie wel! 

Ze lijken op het eerste gezicht wat nutteloos, maar het zal je verbazen hoe handig rubberen elastiekjes eigenlijk zijn. Kijk maar:

7x handig met een rubberen elastiek

1. Zuinig met je zeeppompje

Komt er na één keer pompen te veel zeep uit je zeeppompje? Of jagen je kinderen de handzeep er razendsnel door? Met een rubberen elastiekje pomp je stukken zuiniger!

  • Wikkel rond de hals van je zeeppomp een rubberen elastiek.
  • Op die manier komt er minder zeep uit – net genoeg voor één wasbeurt, en verbruik je véél minder!

2. Stabiel snijden

Heb jij een snijplank die makkelijk verschuift tijdens het snijden van je groenten? Niet veilig, en vooral supervervelend! Bind aan beide uiteinden een elastiek, zo blijft de plank netjes op zijn plaats!

3. Ga verkleuring van appels tegen

Een sappig appeltje tegen de dorst, of om je kleine honger te stillen: dat kan smaken. Minder appetijtelijk is die bruine kleur zodra je je appel in partjes hebt gesneden. Maar met een elastiek is dat zo verholpen:

  • Snij de appel in partjes, maar laat de schil er nog om.
  • Puzzel de stukjes weer in elkaar, zodat de appel zijn oorspronkelijke vorm weer heeft.
  • Bind een elastiekje om de appel heen.

4. Extra spierkracht

Het openen van een glazen pot vergt al eens wat spierkracht. Laat je eigen spierkracht je in de steek, of is manlief niet in de buurt? Gelukkig is er de elastiek nog!

  • Wikkel een elastiek rond het deksel.
  • Hierdoor krijg je meer grip, en draai je het deksel er zo af!

5. Houd de lepel op zijn plaats

Het kan al eens een rommelig boeltje worden wanneer je lepel in de kom of pot valt. Met een elastiek houd je die houten lepel op het droge, en dat doe je zo:

  • Wikkel een rubberen elastiek om het handvat van de lepel waar het de rand van je pot of kom raakt.
  • Zo voorkom je dat de lepel in je lekkere zelfgemaakte saus of cakebeslag glijdt.

6. Label je voorraadpot

Pasta, koekjes, cornflakes, … Al die verpakkingen door elkaar zorgen al snel voor chaos. Stop daarom alles in voorraadpotten, wikkel er een elastiekje rond en zet ze in de kast. Geen vervelend plaksel achteraf, als je het label verwijdert!

7. Vastzetten van de vuilniszak

Met een elastiek zorg je ervoor dat de vuilniszak niet naar beneden glijdt, of dichtvalt. Trek de bovenkant van de vuilniszak over je vuilnisbak en zet vast met een grote rubberen elastiek.

Bron: thekitchn en tasteofhome. Beeld: GettyImages

Ook verrassend handig:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content