Aha: daarom likt een hond z’n baasje

Door Celine Werner

De hond die je gezicht likt: de ene vindt het vies, terwijl de andere er geen graten in ziet. Maar waarom doen deze beestjes dit eigenlijk en kan het gevaarlijk zijn? We zochten het uit!

Een teken van onderdanigheid

Puppy’s likken de snuit van hun mama om aandacht, verzorging en vooral eten te vragen. De moederhond braakt dan half verteerd voedsel op voor haar jongen. Bij volwassen honden heeft het likken dan weer een andere betekenis. Dan is het een teken van onderdanigheid. Een lik in je gezicht is dus een teken dat jíj het baasje bent.

Onhygiënisch

Honden likken hun wonden ook, omdat het de genezing zou versnellen. Daarom geloven sommigen dat dit een geneeskrachtige werking zou hebben. Maar helaas is het net het tegendeel, want de bacteriën op een hondentong kunnen zelfs gevaarlijk voor ons zijn.

Nog meer interessant leesvoer over honden

Benieuwd of een tennisbal slecht is voor je hond? Of er een manier bestaat om ‘m te doen stoppen met blaffen? Gewoon doorklikken en je komt het te weten!

Bron: metronieuws.nl – Beeld: gettyimages.be 

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content