7 goede voornemens voor jou én je huisdier

Door Celine Werner

Tien overbodige kilootjes kwijtspelen, een wereldreis maken of minstens vier keer per week gaan lopen,… Leuk wel, al die intenties, maar vaak zijn dergelijke goede voornemens maar moeilijk vol te houden. 

Maak in de plaats daarvan leuke plannen voor jou én je huisdier, om er samen een geweldig jaar van te maken!

Een mooi 2019 voor jou en je huisdier

Een nieuwe activiteit 

Plezier je hond, kat of andere trouwe vriend met een wekelijkse playdate met een ander beestje, een nieuw speeltje of door ‘m geregeld mee te nemen voor een loopje door het bos.

Kappen en knippen 

Vind je dagelijks haren in de zetel? Vervelend is dat, maar dat probleempje kun je vermijden of op z’n minst verkleinen door je dier geregeld te kammen, knippen en scheren. Sommige onder hen vinden zo’n verwenmomentje ook wel leuk, win-win!

Tandenpoetsen 

Een mens zou het bijna vergeten, maar onze huisdieren hebben ook nood aan een goede mondverzorging. En ja hoor, ook voor hen bestaan er tandenborstels en tandpasta.

Kap met één slechte gewoonte 

Komt Max aan tafel bedelen en kun je niet aan zijn puppy-ogen weerstaan? Of kruipt Minoes altijd stiekem bij jou in bed? Als je dan toch een goed voornemen wil maken, is het misschien geen slecht idee om met dergelijke gewoontes te stoppen. Realistisch en haalbaar!

Zo nu en dan een bezoekje brengen aan de dierenarts 

Je wilt uiteraard dat je huisdier zo lang mogelijk blijft leven. Het belang van een check-up bij de dierenarts is dus niet te onderschatten.

Jouw huisdier iets nieuws aanleren

Net zoals bij ons is het goed om hun grijze massa te laten werken, en dat kun je door hen een nieuw trucje te leren kennen. Een mens, kat, hond of ander dier is nooit te oud om dingen bij te leren. Toch?

Samen op reis

Laat je harige vriend dit jaar niet achter, maar neem ‘m gewoon mee op vakantie. Er bestaan tenslotte genoeg plekken en manieren om dit vlekkeloos te laten verlopen.

Bron: purewow – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content